אורנה גולדמן, עורכת דין.תביעות דיבה.לשון הרע.
משרד בוטיק המציע יחס חם ואישי, לצד מקצוענות ללא פשרות.
במקרי הצורך - ביקורים בבית הלקוח
מה זו בעצם תביעת דיבה?
תביעת דיבה היא תביעה שעילתה בחוק איסור לשון הרע.
חוק איסור לשון הרע עוסק בהגנה על כבודו ועל שמו הטוב של אדם, על ידי הטלת איסור על פרסום ביטויים העלולים להשפילו ולבזותו בעיני הבריות.
חוק איסור לשון הרע התשכ"ה חוקק בשנת 1965 בכנסת החמישית. החוק מגדיר כי פרסום לשון הרע יכול להוות עוולה אזרחית בנזיקין ויכול אף להתגבש לכדי עבירה פלילית. בגין העוולה האזרחית ניתן לקבל פיצויים וסעדים הן לפי החוק עצמו והן לפי פקודת הנזיקין. אם מתגבשת עבירה פלילית יכול שיוטל עונש של עד שנת מאסר.
באלו מקרים ניתן להגיש תביעת דיבה ?
כדי שביטוי יקלע להגדרת פרסום לשון הרע, על התובע להוכיח שני אלמנטים במצטבר:
"פרסום" – בכל דרך שהיא, ואם בעל פה הביטוי חייב להגיע בפועל לאדם אחד נוסף על האדם שנפגע מן הפרסום.
"לשון הרע" – דברים שפרסומם עלול "להשפיל אדם בעיני הבריות או לעשותו מטרה לשנאה, לבוז או ללעג מצדם; לבזות אדם בשל מעשים, התנהגות או תכונות המיוחסים לו; לפגוע באדם במשרתו, אם משרה ציבורית ואם משרה אחרת, בעסקו, במשלח ידו או במקצועו; לבזות אדם בשל גזעו, מוצאות, דתו, מקום מגוריו, גילוי, מינו, נטייתו המינית או מוגבלותו". למעשה מדובר בהגדרה רחבה שכוללת כל ביטוי שיש לו פוטנציאל לפגוע בשמו הטוב של האדם, בעסקו, בפרנסתו.
למה לעבוד עם אורנה גולדמן?
01
אורנה גולדמן, עורכת דין.
ייצוג חברות מסחריות
כי במשרדי מובטח לך יחס חם וליווי אישי לאורך כל הדרך.
אוזן קשבת, ומקצוענות ללא פשרות.
עוסקת שנים רבות במסחר בינלאומי. עבודה מול יבואנים וספקים בחו"ל. בעלת יכולת ניהול מו"מ עיסקי ברמה גבוהה (על פי מודלים מתקדמים), הכרות עם הליכי הייבוא על בוריים, ניסיון רב בייצוג מול מת"י (מכון תקנים ישראלי), ומול רשויות המכס.
קיבלתם מכתב התראה ? מה עושים
כאשר אתם מקבלים מכתב התראה בטרם נקיטת הליכים משפטיים על פי רוב תידרשו לפרסם התנצלות מתאימה בפני הנפגע, בכל המקומות הרלוונטיים בהם פורסמו הדברים הפוגעניים. השתדלו למחול על כבודכם ולעשות כן; זאת ההזדמנות שלכם להימנע מהיגררות להליך משפטי יקר וארוך
02
03
הימנעו מתיאורים מיותרים
-
שימו לב שרבים מאמינים שציון עובדות בלבד, בעיקר כאשר עסקינן בשירות לקוי שהתקבל, מגן עליהם ב 100% מפני תביעת דיבה. לא אלה הם פני הדברים. גם כאשר מדובר בחברה/בית עסק שסיפקו שירות לקוי ואתם מציינים את שמם ואת העובדות כהווייתן (מבלי להוסיף תיאורים מיותרים כגון "שירות גרוע", "אוכל לא ראוי למאכל אדם" וכו') עדיין תוכלו להיות חשופים לתביעה. זה כמובן לא אומר שאסור לנו כצרכנים לחוות דעתנו ולשאוף לשיפור רמת השירות וכו', אבל חשוב להבין את המצב המשפטי; מדובר באיזון עדין בין חופש הביטוי לבין לשון הרע.
איך להמנע מתביעות דיבה או תביעות לשון הרע ?
-
טיפ חשוב מאוד - הימנעות משיתוף של 'לשון הרע'. כאשר אנו משתפים דבר שעלול להוות לשון הרע, אנו עלולים, על פי הפסיקה, להפוך שותפים לדבר עבירה, היות שהשיתוף מגדיל את מעגלי הפגיעה. כנ"ל לגבי סימון לייקים (חיבובים) לפוסטים פוגעניים. כדאי לשים לב לא לסמן לייק ובטח ובטח לא לשתף פוסט פוגעני שעשוי להוות עילה לצירופכם כנתבעים בתביעת דיבה.
תביעות לשון הרע במגמת עלייה בעשור האחרון. מדוע ?
בעשור האחרון, מאז שרבים מאיתנו פעילים ברשתות החברתיות, הפך הנושא פופולרי ובעייתי בה בעת. המרחב הווירטואלי מרגיש לנו כאילו לא חלים עליו חוקי המשחק המקובלים, אבל לא כך הם פני הדברים. מדובר בתחושות ס ובייקטיביות שאין להן כל אחיזה במציאות המשפטית. כתוצאה מכך אנשים רבים מוצאים עצמם נתבעים בתביעות דיבה מבלי שכלל העלו אפשרות כזאת על דעתם.
טיפ חשוב!
-
ניתן להגדיר את הגדרות הפרטיות כך שרק החברים שלכם ברשת החברתית יוכלו לצפות בפוסטים שלכם ולשתף אותם הלאה. זה עשוי לצמצם את החשיפה שלכם במידה ופרסמתם בשוגג דברים שעשויים להיחשב לשון הרע.