Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
top of page
תמונת הסופר/תאורנה גולדמן

לשון הרע – האם יש להיזהר מלייקים ומשיתופים לפוסטים פוגעניים ?

חשוב לדעת שגם שיתוף או הקלקה על כפתור הלייק על תמונות או פוסטים פוגעניים, עשויים לחשוף אתכם לסיכון של הוצאת דיבה בפייסבוק. זאת אומרת שלתובע בגין לשון הרע עשויה להיות עילת תביעה לא רק כלפי מי שהעלה במקור את הפוסט או את התמונה הפוגעניים, אלא גם כלפי כל מי ששיתף אותם. זאת כיוון שעם הלחיצה על כפתורי ה- share או ה- like, מוגדלת בפועל החשיפה לאותו פרסום פוגעני, שהרי כל חבר בפייסבוק של מי שהקליק על כפתורים אלה עשוי להיחשף לאותו פרסום, דבר שעשוי להגדיל את היקף החשיפה והנזק שנגרם לנפגע.


שיתוף פוסט עשוי להיחשב לשון הרע בפייסבוק – לייק לעומת זאת כנראה שלא :

במסגרת פסק דין שניתן על-ידי בית המשפט המחוזי בתל אביב נקבע בין היתר, שיש מקום להבחין בין פעולת הלייק לבין פעולת השיתוף בפייסבוק לעניין לשון הרע.


בנוגע לפעולת השיתוף נקבע – שפעולה זו מהווה פעולה אקטיבית של הגולש, אשר עשויה לגרום לחשיפת יתר של הפוסט הפוגעני, ולכן יש לראות בפעולה זו כ- לשון הרע בפייסבוק לכל דבר, גם אם ישנם מקרים שמשתף הפוסט הפוגעני יחויב בתשלום פיצוי נמוך יותר לנפגע, לעומת כותב הפוסט המקורי.


לעומת זאת בנוגע לפעולת הלייק נקבע – שבפעולה זו לא מתקיים רכיב הפרסום של לשון הרע, מאחר ומדובר בפרסום חוזר למי שכבר נחשף לפני לאותו פוסט או יצר אותו, ולכן פעולה זו לא גורמת לכאורה למי שהפוסט פורסם כלפיו לנזק נוסף, ואינה מהווה בדרך כלל כבסיס לתביעת לשון הרע.


גם בית המשפט העליון אישר עמדה זו במסגרת רע"א 1239-19 שאול ואח' נ' חב' ניידלי תקשורת בע"מ ואח' [ניתן ביום 08/01/2020] וקבע בין היתר, כי שיתוף תוכן עוולתי ברשתות חברתיות שיש בו לשון הרע עשוי להיחשב כשלעצמו לשון הרע באינטרנט ולא רק כתיבת הפוסט עצמו, ועשוי לחשוף הן את כותב הפוסט והן את משתפי הפוסט לתביעת לשון הרע.



מטרת המאמר היא לחלוק מידע והוא אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי.

ליצירת קשר: עו”ד אורנה שמש-גולדמן 054-2103152

6 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page